Daha fazla içerik ↓
map

UWC Doğu Afrika

Moshi and Arusha, Tanzanya

500
( 3-20 yaş)

Kuruluş

1969

2 July 2019

1 Ağustos 2019'da açılan  UWC Doğu Afrika (UWCEA),  18. UWC okulu olup, Afrika kıtasındaki  ikinci UWC'dir. UWCEA, 1969'da Uluslararası Okul Moshi olarak kuruldu ve daha sonra 1987'de Arusha'da ikinci bir kampüs açtı. Her iki kampüs de Afrika'daki en büyük iki dağın eteklerinde yer almakta ve çok renki ve çeşitli bir topluma hizmet etmektedir.

Please enter some content for your news story here.

 Üç Özgün Özelliği

  • Afrika'da ki ik IBDP Okulu - UWCEA  1973'te IB'yi (International Baccalaureate Diploma Program IBDP) başlatan ilk ve bu bakımdan en eski okuldur. 1980'lerde IB ortaokul programı (IB Middle Years Programme) başlatılıp geliştirilmesinde de önemli bir rol oynamıştır.   
  • Açık Hava Takip Programı - İki kampüste ortaklaşa düzenlenen Açık Hava Takip Programı, 1. Seviyeden 5. Seviyeye kadar derecelendirilir ve Hanang, Meru Dağı ve Kilimanjaro Dağı'na ,kolay, yol dışı (off- road)keşif gezileri veya daha zorlu dağcılık seferleri içerir. Bu geziler öğrencilere yürüyüş, dağ bisikleti, kamp, ​​takım çalışması ve liderlik becerileri konularında eğitim vermektedir. Her seviyede, öğrencilere her yolculukta maksimum güvenliği sağlamak için (Wilderness First Aiders) nitelikli ve kalifiye personel eşlik eder.
  • Konum - UWCEA kampüsleri Tanzanya'nın dağlık kuzeydoğusundaki milli parklarıyla ünlü bölgesinde yer lamkatadır. Öğrenciler, okulun  bulunduğu Tanga bölgesindeki Hint Okyanusu kıyısındaki tarihi Pangani kasabasında, dağların serinliğinin yanısıra yeşilinin tadını da çıkarırlar. Pangani'deki Kihara evi, kıyı şeridini incelemek için Coğrafya sınıfı gezileri ve halkın ve bölgenin tarihini anlamak için Bireyler ve Toplum sınıfı gezileri dahil eğitim gezileri için kullanılır. Ev, öğrenciler ve personelin okul tatillerinde  de kullanımına açıktır. 
Sınıf İçinde
 

UWCEA, üç IB programını da sunmaktadır: 3-10 yaşlarındaki öğrenciler için Anasınıfından  6.sınıfa  kadar olan İlkokul Programı (PYP), 11-15 yaşlarındaki öğrenciler için Ortaokul Programı (MYP) ve 16-20 yaş arası lise öğrencileri için IBDP. UWCEA ayrıca birçok farklı öğrenme yeteneği olan öğrencilere destek sunar. Uzman bir öğretmen, özel eğitim ihtiyaçları olan öğrencilerin gelişimine odaklanır. 'Ek Dil Olarak İngilizce' (EAL) uzmanları hem ilkokul hem de ortaokuldaki öğrencileri destekler.

Sınıf Dışında
 

UWCEA yüzme, basketbol, ​​netball, rugby, futbol ve atletizm gibi çeşitli spor aktiviteleri sunar. Okul takımları Kuzey Tanzanya Atletizm Birlikleri (NTAA) üyesi olarak, Kilimanjaro Bölgesi'ndeki çeşitli turnuvalarda yarışmalara katılmaktadır. Okul ayrıca, takım sporlarında yarışmak için ülke genelinde bir düzine okuldan yaklaşık 1000 öğrenciyi her yıl bir araya getiren bir Spor Haftası etkinliği düzenlemektedir.

PYP öğrencileri genellikle spor veya sosyal sorumluluk içeren kulüplere katılır. MYP ve DP'deki tüm öğrencilerin sosyal sorumluluk veya spor içeren projelere katılmaları veya  kendileri tarafından başlatılan bir projeyi yürütmeleri gerekmektedir. Yaratıcılık, Etkinlik, Sosyal Sorumluluk (CAS) projeleri, toplumdaki akran eğitimi programlarından, Batı Kilimanjaro'daki  arı yetiştiriciliği projelerine kadar çeşitlilik göstermektedir.

Kampüs ve Olanaklar
 

Kilimanjaro Dağı genellikle UWCEA Moshi’nin spor sahalarındaki birçok spor aktivitesinin zeminini oluşturur. Kampüs 40 dönüm arazi üzerine yayılmıştır ve kendi atıları için ahırları bulunmakatdır. UWCEA Moshi, 7 yaş ve üstü öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Ağustos 2019’dan itibaren, UWCEA Arusha IBDP öğrencilerini iki kilometrelik bir çalı yürüyüş ü/ koşu parkuru ile çevrili yeni inşa edilen ortak konutta ağırlamaya başlamıştır.

Coğrafi Konum
 

Both UWCEA Moshi and Arusha have extensive grounds with indigenous trees and flowers. The campuses are home to numerous wildlife including colobus monkeys, hedgehogs and various birds. Both campuses have extraordinary views of freestanding mountains, which can be enjoyed for miles.

Hem UWCEA Moshi hem de Arusha, lokal ağaçlar ve çiçeklerle kaplı geniş bir alana sahiptir. Kampüs, colobus maymunları, kirpiler ve çeşitli kuşlar da dahil olmak üzere sayısız vahşi hayvana ve hayata ev sahipliği yapmaktadır. Her iki kampüs de tadını çıkarabileceğiniz, kilometrelerce bağlantısız dağların olağanüstü manzarasına sahiptir. 

Okula Kabul 
 

İlk ve Orta Okul Programlarına başvuran adayların doğrudan okula başvurmaları gerekir. UWCEA’daki IBDP’ye başvurmak isteyen öğrenciler bunu UWC ulusal komiteleri veya UWC Küresel Seçim Programı’ndan yapabilirler. Daha fazla bilgi için UWCEA web sitesini ziyaret edin.

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

İletişim


Moshi Campus 
Lema Road,
P.O Box 733 Moshi,
Tanzania
Arusha Campus
Dodoma Road,
P.O Box 2691 Arusha,
Tanzania

18 Dünya çapındaki okullarımız