Daha fazla içerik ↓
map

UWC Costa Rica

Santa Ana Şehir Merkezi, Kosta Rika

175 öğrenci
16-19 yaş arası

Kuruluş

2006

3 March 2017

UWC Kosta Rika önceden SOS Hermann Gmeiner Uluslararası Koleji (HGUK) olarak bilinen ve bölge çapındaki SOS Çocuk Köylerinden gelen öğrenciler için inşa edilmiş bir okuldu. 2006 yılında HGUK, Latin Amerika çevresindeki SOS Köylerinden gelen çocuklara destek görevini  sürdürerek ve buna dünyanın her yerinden gelen öğrencileri de katarak UWC Kosta Rika oldu.

Üç Özgün Özelliği 

 

  •  Değişim Elçisi Programı – Öğrencilerin kendi proje takımlarını kurup yerel halk ve organizasyonlarla işbirliği yaparken aynı zamanda sosyal girişimcilik açısından proje planlama, uygulama ve değerlendirme öğrendiği, olumlu değişikliğe olan kapasitelerini keşfettiği iki yıllık deneyime dayalı bir macera.
  • Zindelik Programı – Bir çok akademik disipline dayalı, uzun soluklu, kuşaklararası süren, okul çapında ve bütün toplum için hem sosyal hem duygusal, zindelik kültürü edinimine teşvik eden bir oluşumdur.
  • SOS Çocuk Köylerine destek – UWC Kosta Rika her yıl dünyanın her yanından beş SOS Köyü öğrencisine tam burs sağlıyor. Bu zamana dek 50’den fazla SOS Köyü öğrencisi UWC Kosta Rika’dan mezun olma şansını yakaladı.
Sınıf İçinde 

UWC Kosta Rika tüm UWC’ler arasında Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nı (International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) ) hem İngilizce hem İspanyolca sunan tek okul olmaktan gurur duyar. UWC Kosta Rika’dan mezun olan tüm öğrencilerin İngilizce ve İspanyolca dillerine, etkili bir şekilde diyalog kurabilecek derecede hakim olmaları beklenir. Halihazırda iki dile de hakim olan öğrenciler bir veya daha fazla dersi İngilizce veya İspanyolca olarak okuyup çift anadil (bilingual) diplomasına sahip olma hakkı kazanabilirler.

Standart olarak önerilen dersler dışında, UWC Kosta Rika’da Sosyal ve Kültürel Antropoloji, Tiyatro, Film, Görsel Sanatlar, Çevre Sistemleri ve Fransızca dersleri de verilmektedir.

Sınıf Dışında 

UWC Kosta Rika, öğrencilerin faydalanabileceği 50’den fazla aktivite sunar. Buna ek olarak, tüm öğrenciler benzer işbirlikçi gelişim programlarında da kullanabilecekleri ve becerilerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Değişim Elçisi Programı’nda yer alırlar.

Yaz Okulları/Kısa Programlar 

UWC Kosta Rika, ergenlik çağındaki gençlere etkili ve sosyal yönden sorumlu liderlikle ilgili bilgi, beceri, ve tavır geliştirmelerinde yardımcı olan Leading with Heart (Kalp ile Yönetme) kampına ev sahipliği yapar.

Kampüs ve Olanaklar  

Dağ manzaralarıyla çevrili olan ve çeşitli bitkiler ve hayvanlarla dolup taşan bu kampüs, öğrencilere güvenli, ilginç ve farklı bir yaşam ortamı sağlar. İguanalar, tatular (armadillolar), ve Tukan türü dahil olmak üzere bir çok kuş günlük kampüs yaşamının parçasıdır.

UWC Kosta Rika’da her biri, adını Kosta Rika’nın ünlü plajlarından alan sekiz yurt binası bulunmaktadır. Her yurt, 8 odası, iki banyosu, bir ortak alanı, ve tam teçhizatlı mutfaklarıyla toplam 24 öğrenci barındırma olanağına sahiptir. Diğer tesisler arasında amfitiyatro, kütüphane, sosyal merkez, basketbol ve futbol sahaları bulunmaktadır.

Coğrafi Konum
 

Kosta Rika’nın başkenti olan San José’den yirmi dakika, modern ve gelişmiş bir hastaneden ise on dakika uzaklıkta yer alan UWC Kosta Rika kampüsü, dostane Santa Ana semtinde yer almaktadır. Santa Ana’nın şefkatli halkının kanatlarının altında son derece güvenli bir yerdir.

Başvuru ve Kabul 

Öğrenciler kendi ülkelerindeki Milli Komiteleri üzerinden başvurabilirler. Daha fazla bilgi için lütfen  tıklayınız. 

İletişim


Santa Ana downtown,
from the north-east corner of the local church,
400 m north
San José, 10901
Costa Rica

18 Dünya çapındaki okullarımız