Daha fazla içerik ↓
map

UWC  Mostar

Mostar, Bosna Hersek

200 Öğrenci
16 - 19 yaş arası

Kuruluş

2006

3 March 2017

1990'larda bugünün Bosna Hersek'i ve onu çevreleyen ülkelerdeki savaşın, acı ve bölünmelerinin simgeleştiği  Mostar'da bulunan UWC Mostar, savaş sonrası ülkede açılan tek UWC’dir. Bosna Hersek'teki gelecek kuşaklara, hala mevcut etnik bölünmelere köprü kurmak ve ülkelerini 21. yüzyıla taşımak için gerekli olan bilgi, beceri, liderlik nitelikleri ile donatmak ve uluslararası değerler vermek amacıyla kurulmuştur.

Üç Özgün Özelliği

 

  • UWC Mostar, çatışma sonrası bir toplumun yeniden inşasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ilk UWC'dir – Okul,öğrencilerini, eşitlik, hoşgörü ve eleştirel düşünmeyi desteklemek, aynı zamanda farklılıklarını öğrenmek ve takdir etmek için eğitir.
  • Yerel Halk - Öğrencilerin yerel halkla etkileşimi UWC Mostar'ın özüdür. Öğrenci ve çalışanlar her yıl, Mostar halkına ve geniş çaplı projelere ve organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.
  • Eğitim Hareketi Vakfı- UWC Mostar, ülkedeki eğitim reformu için bir referans noktası haline gelen ve objektif dış değerlendirme, müfredat yenilikleri ve yenilikçi öğrenme konularında yüksek kaliteli öğretmen eğitimi vermeyi amaçlayan Eğitim Hareketi Vakfı tarafından kurulmuştur .
Sınıf İçinde  

UWC Mostar, Uluslararası Bakalorya Diploma ProgramıInternational Baccalaureate Diploma Program (IBDP)  müfredatını sunmaktadır. Okulda, standart derslerin yanı sıra Bosna Edebiyatı, Hırvat Edebiyatı, Antropoloji, Ekonomi, Çevre Sistemleri ve Toplumlar, Görsel Sanatlar da sunulmaktadır.

Sınıf Dışında 

UWC Mostar, Mostar kentinde yaşanan hemen hemen tüm önemli olaylara sıkça ortaktır. Bunlardan biri olan Sokak Sanatları Festivalidir. Kentin her yerinden gençleri, savaş öncesi canlılığını ve sosyal amacını henüz bulamamış Mostar'ın kamusal alanlarını hayata döndürmeyi amaçlayan ortak sanatsal bir maceraya davet etmektedir. Yıllık sokak festivali hala bölünmüş ve parçalanmış  bu şehirde tüm toplulukların, gençlerin yeteneklerini birleştiren, bir şekilde Mostar şehir hayatını canlandıran, okula verilmiş en önemli kamusal görevin kanıtıdır.

UWC Mostar, ayrıca Mostar ve tüm ülkedeki Model Birleşmiş Milletler (MUN) aktivitesinin öncülüğünü yapmış ve öğrencilerin Mostar kentindeki çeşitli halka açık sahnelerde yeteneklerini sergiledikleri yıllık UWC Mostar Kış Sanat Festivali düzenlemektedir.

2010'dan beri, Bosna Hersek'i, gençlerin bilim, mühendislik, teknoloji ve matematik için bir tutku besleme ve  geliştirmelerine yardımcı olan FIRST Robotik Yarışması'nda temsil ediyor ve çok sayıda ödül kazanmışlardır.

Yaz Okulları/Kısa Programlar 

UWC Mostar, Bosna-Hersek'ten ve çevresinden öğrenciler için kısa bir "Değişim Dalgaları" dersi düzenler. Kurs katılımcıları yerel ve uluslararası eylemcilerle, toplumsal değişimleri ve şiddet içermeyen eylemleri tartışmaya davet etmektedir.

Kampüs ve Olanaklar 

UWC Mostar'daki kültür çeşitliliği ve zenginliği içindeki yatakhaneler kentin  hem Batı hem de  Doğu bölgesindedir. Okul binasının kendisi şehir merkezinde bulunmaktadır ve tesislerini Mostar Gimnazija ile paylaşmaktadır; fen laboratuvarı, çatı katında geniş, ışık dolu bir kütüphane ve büyük bir toplantı odası bulunmaktadır. Spor salonu, futbol / hentbol sahası, voleybol sahası, koşu pisti ve uzun atlama bölümü dahil Gimnazija'nın kapalı ve açık spor tesisleri UWC Mostar öğrencileri tarafından kullanılabilir. Görsel Sanatlar ve Tiyatro Sanatları Stüdyoları ve Müzik Odası öğrenci yurtlarından biri olan Musala'da bulunurken, okul yemekhanesi  akademik binaların yakınındadır.

Coğrafi Konum 

UWC Mostar, Bosna-Hersek'in güneyindeki Mostar şehrinde yer almaktadır. Mükemmel konumu, Hırvatistan ve Karadağ'a olan yakınlığı ve ılımlı iklimi Mostar'ı popüler bir turistik bölge haline getirmiştir.UWC Mostar, Güneydoğu Avrupa'daki tek UWC'dir.

Başvuru ve Kabul 

Öğrenciler UWC Milli komiteleri aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Doğrudan giriş yalnızca aşağıdaki durumlarda mümkündür:

  • Belirli bir ülkede UWC Milli komitesi yoksa
  • Hayatlarının bir kısmını ya da birçoğunu yurt dışına geçirdikten sonra ülkeye geri dönen Bosnalı ve Hersekli vatandaşlar
  •  Bosna-Hersek'teki başka bir uluslararası okulda bulunma olanakları olmayan yabancılar

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

İletişim


United World College in Mostar
Španski trg 1
88000 Mostar, Bosnia and Herzegovina

18 Dünya çapındaki okullarımız