Daha fazla içerik ↓
map

UWC Dilijan

Dilican, Ermenistan

194 öğrenci
16 - 18 yaş arası

Kuruluş

2014

3 March 2017

Bu okulu açma fikri 2006 yılında sosyal girişimci Ruben Vardanyan ve Veronika Zonabend tarafından geliştirilmiştir. Bu girişimlerine sonradan dünya çapında yaklaşık 300 bağışçı katılmıştır. Ekim 2014’de UWC Dilijan resmi olarak kapılarını ilk kez 94 öğrenciye açtı, böylece 14. UWC okulu oldu. Dilijan iki modern şehir Erivan ve Tiflis’in bağlandığı yol üzerinde bulunmaktadır. Okul, Avrupa ve Asya’nın sınırında, Pers, Bizans, Osmanlı ve Rus İmparatorluklarının birleşme noktasında, derin bir tarihi olan çeşitli ve zengin kültürlü  bir bölgededir.

Üç Özgün Özelliği

 

  • Eğitim Merkezi – Okulun kuruluşunun önde gelen amaçlarından biri, bir eğitim merkezi olarak bölgenin gelişimine katkı sağlamaya devam etmektir. Böylece Ermenistan genelinde de eğitimin gelişmesine yardım etmektir.
  •  Kriz Çözümü – Jeopolitik konumu yüzünden UWC Dilijan’da okumak kriz, uyuşmazlık ve çatışma çözmede ve barışçı girişimlerde deneyim edinmek isteyen öğrenciler için eşsiz bir olanaktır.
  • Küresel/Yerel yaklaşım – Biz küresel/yerel yaklaşıma inanıyoruz. Amacımız dünyadaki güncel konularla ilgili fakat yerel yaşamın gerçekliğine bağlı olarak fikirler üretebilmek. Birbirimizin kültürlerini anlamaya çalıştığımız ve farklılıklarımızı kutladığımız bir ortam yaratıyoruz.
Sınıf İçinde  

UWC Dilijan Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nı International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) sunar. Standart derslerin yanı sıra öğrenciler Rusça, Almanca, İspanyolca, küresel siyaset, felsefe, tiyatro gibi dersleri de alabilir.

Sınıf Dışında 

UWC Dilijan’daki müfredatı destekleyen aktiviteler programı 4 unsurdan oluşur – Creativity, Action, Service (CAS) programı (Yaratıcılık, Hareket ,Sosyal Sorumluluk ), proje haftaları, özel bir konuya odaklı haftalar ve kültür haftaları.

UWC Dilijan öğrencileri birçok sivil toplum örgütü ile hem Dilican yerel halkına hem de kendilerine katkı sağlayacak çeşitli projeler inşa etmek üzerine çalışır . Yerel sivil toplum örgütleri ile çalışmak öğrencilerin dil engeli gibi zorlukları aşmalarında onlara yardımcı olur.

UWC Dilijan’da sanatla ilişkili etkinlikler fark yaratır ve çok çeşitlidir . Dünya danslarını keşfetmekten ‘Toplumda Sanat’ gibi programlara kadar farklı yollar ile yaratıcılığı ve alışılmışın dışında düşünmeye teşvik eder.

UWC Dilijan’ın açık hava sporları programı tırmanma, kayak, mağara keşif seferleri ve benzeri aktiviteler içerir . Doğa ve çevreye dair programları Dilican ve çevresindeki köylerden katılımcılar ile birlikte kültür etkileşimini güçlendirir.

Kampüs ve Olanaklar 

UWC Dilijan’daki yurtlar, yaşam ve eğitim için harika olanaklar sunar. Öğrenciler spor salonu, kapalı havuz, futbol, voleybol, tenis, duvar tenisi, basketbol sahaları gibi tesisleri kullanabilirler. Kampüs tesisleri ayrıca: Bilim ve teknoloji merkezi, kütüphane ve kaynak merkezi, yemek salonu, revir, seramik atölyesi ve yeni bir akım olan siyah kutu tiyatro merkezini de içerir. Kampüsün yapılışında doğal su kaynaklarının toplanılması, yağmur suyunun sulama için kullanımı ve atık su geri dönüşümü gibi geri dönüşüm teknolojileri de kullanılmıştır.

Coğrafi Konum 

UWC Dilijan 16. yüzyıldan kalma Dilican şehrinin vadisinde ve Ermenistan’ın büyük ulusal parklarının birinin yakınındadır. Başkent Erivan’dan 100 kilometre uzaklıktadır.

Başvuru ve Kabul 

Öğrenciler UWC Dilijan’a kendi ülkelerindeki  Milli Komiteleri aracılığıyla başvuruda bulunur. Daha fazla bilgi için ziyaret ediniz.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

İletişim


UWC Dilijan
ARMENIA 7 Getapnya Street,
3903,
Dilijan

18 Dünya çapındaki okullarımız