Daha fazla içerik ↓
map

UWC Thailand

Phuket, Tayland

380 Öğrenci
18 aylık-18 yaş arası

Kuruluş

2008

3 March 2017

UWC Tayland 2008’de Puket Uluslararası Akademisi (Phuket International Academy) olarak kuruldu ve UWC Hareketi’ne Ağustos 2016’da katıldı. Okul, yatılı imkanları da olan  gündüzlü bir okuludur ve bilinçlenme ve farkındalık kavramına (mindfulness) özel odaklı , bütünleyici bir eğitim programı sunmaktadır.

Üç Özgün Özelliği

  • Bilinçlenme ve Farkındalık (Mindfulness) – UWC Tayland, Sosyal Duygusal Öğrenim ve bilinçlenmeyi, müfredatına katarak öğrencilerine, farkındalık ve bu farkındalığı yönetmeyi, sosyal farkındalık ve etkiyi ve bütün bunlara ek olarak  sorumluluk olarak verilen her işe, ahlaki ve etik bir açıdan yaklaşmayı  içeren , hayat becerileri kazanmalarını sağlamak için destek vermektedir.
     
  • Deniz Doğa Korunması – Okyanustan 10 dakika uzaklıkta, bir ulusal parkın tepesinde kurulu olan UWC Tayland, deniz doğasını korumaya yönelik girişimler geliştirmekte (örneğin mangrov yetiştirme ortamı restorasyonu, mercan kayalığı gözlemlemesi) ve sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmektedir (örneğin: plastikten arındırılmış Puket Adası, halk kumsalı ve toprak temizleme çalışmaları gibi).
  • Deneyimsel Eğitim – UWC Tayland, deneyimsel eğitime derin bir bağlılığa sahiptir ve herkes için çekici ve anlamlı öğrenme ortamı yaratır Öğrenciler sık sık hem civarda, hem Puket Adasında  hem de Tayland çapında ve ötesinde , günübirlik ya da daha uzun gezilere çıkarılmakta ve sosyal sorumluluğa dayalı tecrübelere katılmaktadır.
     
Sınıf İçinde 

UWC Tayland'ın otantik ve  farkındalık ve bilinçlenme yaratan ortamında zihinsel ve duygusal denge ile akademik titizliğe eşit vurgu yapılmaktadır.

Öğrenciler, nasıl öğreneceklerini, nasıl analiz edeceklerini, nasıl yaratıcı bir biçimde düşüneceklerini ve nasıl düşünceli sonuçlara varacaklarını öğrenerek , yüksek  akademik başarı elde etmeye teşvik eden, bir program takip ederler..

Kreş programı 18 aylıktan 3 yaşa kadar olan öğrenciler içindir. İlkokul programı (PYP), 3-12 yaş arası öğrenciler için, ve Ortaokul programı (MYP) 11-16 yaş öğrenciler içindir.

UWC Tayland, 16-19 yaşlar için, Uluslararası Bakalorya Diploma Programı müfredatını International Baccalaureate Diploma Program (IBDP)  sunmaktadır. Standart derslerin yanı sıra, okul, Tay Dili, Rusça, Çince (Mandarin), Korece, Felemenkçe, İşletme, Psikoloji, Sistem Tasarımı, Küresel Politika, ve Resim gibi dersleri de sunmaktadır.

Sınıf Dışında 

UWC Tayland, her yaştan tüm öğrencilerine, kapsamlı bir aktivite programı sunmaktadır. Etkinlikler , öğrencilerin (CAS) Yaratıcılık, Hareket, Sosyal Sorumluluk ve sosyal ve kültürel alanlarda proje ve tutkularını keşfetmesini sağlar. Öğle tatilinde, okul sonrasında ve hafta sonları yapılmaktadır.

Bunlara ek olarak, öğrenciler, sınıf arkadaşlarıyla birlikte, maceracı eğitime odaklı, tecrübelerinin sınırlarını zorlamalarını sağlayan gezilere de çıkarlar. Geziler, İlkokul birinci sınıf öğrencilerinin, kütüphanede bir gece geçirmesinden, ilkokul beşinci sınıf öğrencilerinin Puket Adasının Büyük Okyanus kıyısında 5 günlük, kamp ve kano gezisine çıkmasına kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Bazı sınıflar, sınıf arkadaşlarıyla yelken yapmayı öğrenirlerken, diğerleri  bölgedeki bir kaplumbağa barınağında çalışarak nesli tehlike altında olan canlıları korumaya yönelik çalışmaktadır. Her  dönem sınıfı, her sene ayrı bir geziye odaklanmakta ve her gezi, katılımcılarının yaşına uygun şekilde hazırlanmaktadır. IBDP öğrencileri, ana odağı Toplum ve Sosyal Sorumluluk  olan bir Proje Haftasını kendileri  planlamaktadır.

Kampüs ve Olanaklar 

UWC Tayland’ın kampüsü geniş, büyük ve kapsamlıdır ve her bölüm ‘’kozalara bölünmüştür (Erken Çocukluk, Alt İlk, Üst İlk, ve Orta). Okul yurdu, 7.-12. sınıflardaki 60 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır, ve şu anda ikinci bir yurt da inşa edilmekte ve Ocak 2018’de açılması öngörülmektedir. Okul, bir spor ve zindelik merkezinin yanında kuruludur ve tüm topluluk üyeleri, içinde olimpik yüzme havuzu, 500m koşu pisti, rugby sahası, tenis kortları, voleybol kortları ve jimnastik merkezi de içeren bu mükemmel spor tesislerine erişim hakkına sahiptir.

Coğrafi Konum 

UWC Tayland, Puket Adasının kuzey kısmındadır. Puket Adasını, anakara Tayland’a bağlayan Sarasin Köprüsü’ne 20 dakikalık sürüş mesafesindedir. Kuzey Puket, koruma altındaki ulusal park, sahil, kumsal, kıyılar ve yerel halkı da barındıran kauçuk fidanlıkları bulunan bir bölgedir.

Başvuru ve Kabul 

UWC Tayland’ın kreş, ilk ve orta okul öğrencileri, okulun, UWC’nin misyon ve değerlerine bağlı olan doğrudan başvuru süreci ile kabul edilmektedir. UWC Tayland’da 11. ve 12. Sınıfı okumak isteyen öğrenciler, ya kendi UWC Milli Komiteleri aracılığı ile  başvuruda bulunabilirler. UWC Tayland’ın kuralları gereği, hiç bir uyruk, %20’den fazla olacak şekilde okulda temsil edilememektedir. Daha fazla bilgi için: 

Okul tanıtım filmi için tıklayınız. 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

İletişim


UWC Thailand

115/15 Moo 7,Thepkasattri Road,Thalang,

Phuket 83110 Thailand

www.uwcthailand.ac.th

 

18 Dünya çapındaki okullarımız