Daha fazla içerik ↓
map

UWC ISAK Japan

Karuizawa, Japonya

175 öğrenci
15-19 yaş arası

Kuruluş

2014

3 March 2017

UWC ISAK Japonya ilk öğrencilerini  sonbahar 2017 de kabul etmiş en yeni UWC’dir. UWC ISAK Japonya’nın  kurucusu Bayan Lin Kobayashi, Kanada'daki Pearson College UWC'ye katıldığı sırada küresel eğitime  olan tutkusunu keşfetmiştir. Bu sayede , ISAK, olumlu değişim için katalizör olacak ve  dünya çapında genç liderleri eğitmek için 2014'te kapılarını açtı.

Üç Özgün Özelliği

  • Liderlik Programı -Öz disiplin ve tasarım yeniliği uygulamalarını birleştiren yenilikçi bir liderlik programı aracılığıyla öğrenciler, olumlu bir değişime  katalizör olmak için çalışırlar.  Liderlik uygulaması, akademik, müfredat programları ve yatılılık da dahil olmak üzere yaşamın her alanına entegre edilmiştir.
  • Öğrenciler tarafından tasarlanan Kulüpler, Etkinlikler ve Sosyal Sorumluluk Projeleri - Tüm kulüpler ve etkinlikler, öğrenciler tarafından tasarlanır ve yönetilir. Öğrencilerin tasarladığı 50'yi aşkın kulüp, spor, akademik grup ve organizasyon arasından seçim yapma imkanı vardır- ya da öğrenciler kendileri  yeni bir şeyler başlatabilir.
  •  Japon Dili ve Kültürü - Japon dili eğitiminin yanı sıra, düzenli geziler öğrencilere Japon kültürü, tarihi ve geleneklerini keşfetme fırsatı verir. Öğrenciler Japon çiçek aranjman sanatını öğrenebilir ve bir çay seremonisine katılabilir; Kaleler, kaplıcalar, tapınaklar ve tapınakları ziyaret edebilir; yerel festivallerde ve gösterilerde eğlenceye katılıp; müzeleri ziyaret edip, bir aile yanında konaklama  veya daha fazlasını yapabilir!
     
Sınıf İçinde 

UWC ISAK Japonya, 11. ve 12. Sınıflar için Uluslararası Bakalorya Diploma Programı International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) müfredatını sunmaktadır. IB öncesi 10. sınıf müfredatı, öğrencilerin IBDP'nin zorluklarına hazırlanmasına yardımcı olur, ancak birçok öğrenci, UWC ISAK Japonya'ya sadece 11. Sınıf'ta katılır. Standart derslerin yanı sıra , UWC ISAK Japonya’da  Japonca, Çince, Tarih, İktisat, Bilim, Sinema ve Görsel Sanatlar dersleri de  sunmaktadır.

Sınıf Dışında 

 

UWC ISAK Japonya'daki öğrenciler spor ve dil kulüplerinden MUN'a ve münazara kadar çok çeşitli müfredat aktivitelerinden yararlanabilirler. Halen okulda, 50'den fazla kulüp ve etkinlik vardır.; hepsi de öğrenciler tarafından tasarlanıp yürütülmekte ve yıllık Proje Haftası ve sosyal sorumluluk  projeleri ile tamamlanmaktadır. Okul, yıl boyunca girişimciler, araştırmacılara atölye çalışmaları ve konferanslara ev sahipliği yapmaktadır.

IBDP öğrencileri, 11. ve 12. sınıflar boyunca kendi iki yıllık Yaratıcılık, Hareket ve Sosyal Sorumluluk (Creativity Action and Service CAS) projelerini tasarlar, uygular ve yönetir. Sanat etkinlikleri, Tiyatro Kulübü, Dans Kulübü, Glee Kulübü, Sinema Kulübü, öğrenci dergisi ve daha fazlasını içerir. Okul ayrıca, basketbol, ​​voleybol, ragby, beyzbol, badminton, futbol, koşu, açık hava eğitimi (yürüyüş, kampçılık) ve kampüs dışı fırsatlar olarak kayak, snowboard, yüzme de dahil olmak üzere çok çeşitli spor kulüplerine sahiptir.

Yaz Okulları /Kısa Programlar 

UWC ISAK Japonya Yaz Okulu UWC ISAK Japan Summer School, dünyanın dört bir yanından orta okul öğrencileri (12-14 yaş) için heyecan verici, 2 haftalık bir programdır. Birinci sınıf eğitmenler, katılımcılara, küresel konulara odaklanma uygulaması, liderlik, tasarım yeniliği, açık hava etkinlikleri ve Japon kültürel deneyimleri içeren bir müfredat ile ilham verir. 2010'dan beri 80'den fazla ülkeden öğrenciler yaz okuluna katılmışlardır.

Kampüs ve Olanaklar 

UWC ISAK Japonya'da ödüllü mimarlar tarafından geleneksel Japon mimari prensipleri göre tasarlanmış hafif, aydınlık binalar bulunmaktadır. Kampüs, ormanlık çevresi ile uyum içinde, yaşamak ve öğrenmek için ilham verici bir ortam yaratır. 2016 yılında tamamlanan Kamiyama Akademi Merkezi, sınıflar, bir kütüphane / teknoloji merkezi, çalışma alanları, toplantı odaları ve okul ofislerini içeren mimari şaheseri bir binadır. Asama Binasında ilave derslikler, laboratuvarlar, kafeterya ve açık hava terası bulunur. Yatakhaneler, her biri kendi kapısı olan evler şeklinde birbirine bağlı ve bitişik binalardır. Her ev, 12 ila 18 öğrencinin ev konaklar. İki ve dört kişilik yatak odalarına ek olarak, her evde büyük bir ortak oturma odası ile birlikte bir mini mutfak bulunmaktadır.  Basketbol sahası ve doğal çim spor alanına sahip bir spor salonu ve yürüyüş / koşu yolları, yıl boyunca spor fırsatları sunar.

Coğrafi Konum 

UWC ISAK Japonya, Nagano eyaletinde, Karuizawa şehrinde (nüfus 20.000), Tokyo'dan hızlı tren ile yaklaşık 70 dakika uzaklıktadır. Karuizawa, karlı kışlar da dahil olmak üzere dört mevsimi ile yıl boyunca popüler bir tatil beldesidir.

Başvuru ve Kabul 

Öğrenciler, 11’tan sınıf kayıt için UWC Milli komitesinden başvururlar. Öğrenciler doğrudan 10. sınıfa giriş için UWC ISAK Japonya'ya başvurabilirler. Daha fazla bilgi için:

İletişim


UWC ISAK Japan
5827-136 Nagakura,
Karuizawa-machi
Kitasaku-gun,
Nagano 389-0111

18 Dünya çapındaki okullarımız