Daha fazla içerik ↓
map

UWC Red Cross Nordic

Flekke, Norveç

205 Öğrenci
16-20 yaş arası

Kuruluş

1995

3 March 2017

UWC Red Cross Nordic’in   (UWC RCN-UWC İskandinav Kızıl Haçı)  üç ana teması vardır : İskandinavya, İnsancıl yaklaşım ve Çevreye özen. Tüm İskandinav ülkeleri okulun  finansmanına katkıda bulunur. Okul, Sogn & Fjordane ile Norveç Kızıl Haç’ının kurucuları arasında  bulunduğu bir vakıfıtr. Yaratıcılık, Hareket ve Sosyal Sorumluluk  (Creativity Action and Service -CAS) programının bir parçası olaraköğrenciler  Kızıl Haç diploması da alırlar. Kampüste, spor tesisleri, Kızıl Haç Haugland Rehabilitasyon Merkezi ile ortak  olarak paylaşılmaktadır.

Üç Özgün Özelliği

  • Kamu Finansmanı - İskandinav ülkeleri tarafından sağlanan fonlar, okula tamamen başarı ve potansiyele dayalı bir seçim yapma olanağı sağlarken çeşitliliğin gerçekten herkes için bir değer olarak deneyimlenen bir öğrenme ortamı yaratmasını sağlar.
  • Çatışma Ortamından Geride Kalanlar Programı- Norveç Kızılhaçı ve Haugland Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile, çatışma bölgelerinden gelen engellilerin UWC RCN'ye katılmalarını sağlamaktadır. Amaç, katılımcıların kendi ülkelerinde becerikli ve aktif bir toplum üyesi olarak hareket etmelerini sağlamaktır..
  • Hazırlık Yılı Programı The Foundation Year Programme - The programme Sınırlı bir eğitim geçmişine ve İngilizceye sahip öğrencilere yöneliktir. Temel amaç, güven inşa ederek,  öğrencileri iki yıllık IB Diploma Programına  hazırlamaktır.
Sınıf İçinde  

UWC RCN Uluslararası Bakalorya Diploma Programı International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) müfredatını sunmaktadır. Standart derslerin yanında, okul Danimarkaca, Norveççe, İsveççe, Küresel Politika, Bilim Projesi, Tiyatro Sanatları sunmaktadır. Ayrıca, birinci sınıf öğrencileri, Kızıl Haç değerleri ve Kızıl Haç’ın  insani ve çevresel girişimleri ile ilgili konularda öğrenimlerini geliştirebilirler.

Sınıf Dışında 

Müfredat dışı aktivitelere üç ana unsura odaklanır: İskandinavya, İnsancıl yaklaşım ve Çevreye özen . Çok çeşitli kültürel ve açık hava etkinlikleri ile toplum hizmetine güçlü bir vurgu yapılır. Bu aktiviteler, Proje Tabanlı Öğrenme Haftaları, Frilufsveke - Kayak Haftası, özel olaylar ve programlar, küresel endişeler, Kültür Günleri, Kampüs Sorumlulukları, toplum hizmeti ( Kamp Okulu, yani tüm öğrencilerinin bir  hizmet programı olan Haugland Rehabilitasyon Hizmetinde yaptığı çalışmalar ve çeşitli Öğrenci Organizasyonları) dir.

Okulda seramik ve örgü faaliyetleri yürütülmekte ve Haugland Rehabilitasyon Merkezi'ndeki zanaat ve resim faaliyetleri desteklenmektedir. Okulun kıyısındaki muhteşem fiyort, su ve dağ aktiviteler için mükemmel bir ortam sağlar. Birinci sınıfta  ikinci yılınızda Açıkhava etkinlik lideri olabilmek için eğitim alabilirsiniz. Ridderrennet ise, öğrencilerin katılımcı ve gönüllü olarak gönderildiği, engelliler için her sene düzenlenen uluslararası bir kayak yarışmasıdır.

Yaz Okulları/Kısa Programlar 

UWC RCN, İngilizcesi yeterli olmayan öğrencilere, başlayacak akademik yıl öncesi  İngilizcelerini geliştirici derslerle birlikte  çevreye alışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenir. (Sadece UWC RCN’ye kabul edilen öğrencilere yöneliktir)

Kampüs ve Olanaklar 

Okulda, her biri 40 öğrenci barındıran 5 öğrenci yurdu bulunmaktadır. Her biri 5 öğrenciyi ağırlayan odalar, geleneksel Norveç tarzında döşenmiştir ve her biri kendi banyo olanaklarına sahiptir. Öğrenci Köyü ortasında bir çamaşırhane, yer almaktadır. Gelen ziyaretçiler özel olarak inşa edilen kampüs içindeki iki evde konaklayabilirler. Haugland Center'daki yüzme havuzunun yanı sıra bir ağırlık çalışmalarının yapılabildiği bir jimnastik  odası ve bir spor salonu da mevcuttur.

Coğrafi Konum 

Okul, Norveç’in Batı Kıyısında güzel bir fiyort manzarasına sahiptir. Førde Havaalanı Bringeland'a 40 dakika, Bergen Uluslararası Havaalanı'na 3 saat sürer.

Başvuru ve Kabul 

Öğrenciler UWC Milli komiteleri aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Buna ek olarak, Çatışma Ortamından Geride Kalanlar Programı Survivors of Conflict Program ve Sogn & Fjordane'deki (Sogn & Fjordane) yerel yerler için özel bir seçim süreci de vardır. Daha fazla bilgi için: 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

İletişim


UWC Red Cross Nordic
6968 Flekke,
Norway

18 Dünya çapındaki okullarımız