Daha fazla içerik ↓
map

UWC Changshu Çin

Changshu, Çin

443 öğrenci
15 - 18 yaş arası

Kuruluş

2015

3 March 2017

UWC Changshu Çin, 2015 yılında, UWC Nordic mezunu Çinli, Mark Jiapeng Wang’ın çalışmaları doğrultusunda Çin anakarasında açılan ilk UWC olmuştur. Açıldığından bu yana büyümekte olan okul şu anda 443 öğrenciye sahiptir. Bu öğrenciler  10, 11 ve 12. (uluslararası öğrenciler 11. ve 12. sınıfta katılmak üzere) sınıfları okumaktadır.

Üç Özgün Özelliği

  • Çin Kültürü: Okuldaki tüm öğrenciler en az bir Çince dersi almak zorundadır. Bu anadil veya yabancı dil veya edebiyat seviyesinde olabilir. Bu sayede öğrenciler zengin Çin kültürünü öğrenme olanağı yakalarlar. Aynı zamanda öğrenciler ‘’Uygulama ile öğrenme programı’’ (Zhi Xing programme)  doğrultusunda Çin kültürünü ve Çin kültürün diğer topluluklarla iletişimini deneyimleme şansı yakalarlar.
  • Genç Liderler: Okuldaki çoğu Zhi Xing aktivitesi öğrencilerin liderliğinde yürütülür. Bu sayede öğrenciler kendi sınırlarını zorlayarak öğrenirken, edindikleri bilgi ve deneyimlerini arkadaşlarına yardım etmek ve toplumda bir rol model olmak için kullanırlar.
  • Çevreci Yönetim: Öğrenciler geri dönüşüm, organik tarım ve sulak alan korunumu (UWC Changshu göl üstünde sonradan doldurulmuş alan üzerine inşa edilmiştir) gibi aktivitelere katılarak çevrelerinde pozitif değişimler yapmayı öğrenirler.
Sınıf İçinde
 

Okul öğrencilerine IB diploma programının yanında (International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) IB öncesi hazırlık programı da sunar. (Pre-IBDP Programme -10. Sınıflar için).

IB öncesi program öğrencilerin gerekli alanlarda beceri ve bilgilerini geliştirerek onların IB’ye hazırlanmasını sağlar.

IB ders programı içerisinde okulda verilen derslerden bazıları Çin dili, Coğrafya, Ekonomi, Felsefe, Uluslararası ilişkiler, Tiyatro, Görsel sanatlar, İspanyolca, Fransızca ve Almancadır.

Sınıf Dışında 

UWC Changshu China,Yaratıcılık -Hareket -Sosyal Sorumluluk (Creativity, Action, Service (CAS) programını Zhi Xing  (知行),  “uygulama ile öğrenmek’’, “öğrendiğini uygulamaya koymak” olarak adlandırmıştır. Bu şekilde CAS programı öğrencilerin Çin kültürünü öğrenmesini ve etraftaki topluluklarla iletişim halinde olmasını sağlar. Aktivitelerin çoğu Çin sahne sanatları, hat ve Çin müzik aletleri gibi etkinliklerin birçoğu Çin kültürü üzerinde doğrudan odaklıdır ve uluslararası öğrencilerin Çin kültürünü bütüncül olarak anlamalarına imkan tanır. Bu aktiviteler Çinli öğrencilere kendi kültürlerini tanıma ve bunu paylaşma olanağı da verir. Huzurevinde yapılan sosyal sorumluluk projeleri, halk merkezlerinde çalışma gibi diğer aktiviteler ise öğrencilerin eğitimini tamamlayıcıdır.

Proje haftaları, öğrencilerin UWC değerlerini harekete geçirmeleri için  paha biçilemez bir öğrenme fırsatıdır.

Yılda bir kere olmak üzere, öğrenciler Çin’in daha az gelişmiş uzak bir noktasına gitme olanağına sahip olurlar. Bu yolculukta onlara öğretmen kadrosu eşlik eder. Öğrenciler o bölgedeki yerel halkla iletişim kurarak aktivitelerini yürütme şansı elde ederler. Bu geziler öğrencilere Çin’in değişik bölgeleri ve ekonomik farklılıkları hakkında fikir verir.

Kampüs ve Olanaklar  

Dünyaca ünlü mimar I.M Pei’nin öğrencisi Mo Ping tarafından tasarlanan 24 hektarlık kampüs, Kuncheng Gölü’nün kuzeybatısında kalır. Kampüsün mimarisi güney Çin su kenarı köylerini anımsatır. Ayrıca kampüs, jeotermal ısıtma, güneş panelleri, hibrit güneş panelleri ve yel değirmeni sokak lambaları sürdürülebilirlik ve  gibi çevre dostu çeşitli ileri teknolojiler ile çevrilmiştir. Kampüs olanakları içerisinde bir adet gösteri salonu, sanat merkezi, spor salonu, koşu parkuru, yüzme havuzu, yoga ve dans alanları, basketbol futbol ve voleybol sahaları, bilim teknoloji, mühendislik ve matematik merkezi, konferans salonu, yurtlar, kütüphane ve yemek salonu vardır.

Coğrafi Konum 

Okul, Changshu şehri Suzhou, Jiangsu bölgesinde, Şangay’a 110 km uzaklıktadır.

Başvuru ve Kabul 

IB öğrencileri okula UWC Milli Komiteleri aracılığıyla başvurur. Doğrudan başvurular Çin vatandaşları, Çin’de yaşayanlar ve uluslararası olup kendi Milli komitelerinin seçim kriterini sağlamayan öğrencilere açıktır. IB öncesi program için öğrenciler okul ile doğrudan iletişime geçmelidir. Daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.uwcchina.org/en/apply 

http://v.youku.com/v_show/id_XMTM4MTYyNjk2MA==.html?from=s1.8-1-1.2&spm=a2h0k.8191407.0.0

 visit the website.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

İletişim


UWC Changshu China,
No. 88 Kun-Cheng-Hu-Xi Road,
Changshu,
Jiangsu,
China 215500

18 Dünya çapındaki okullarımız