Daha fazla içerik ↓
map

UWC-USA

Montezuma, New Mexico, 

A.B.D

235 Öğrenci
17-19 yaş arası

Kuruluş

1982

3 March 2017

UWC-ABD zamanın UWC Başkanı Prens Charles’a ricası üzerine Armand Hammer tarafından Batı Amerika Armand Hammer United World College adı altında kurulmuştur. Hammer’ın Amerika’nın güneybatısındaki New Mexico’da yer alan Montezuma’yı seçme sebebi buranın göze çarpan güzelliği, New Mexico’nun kuzeyindeki uçsuz bucaksız el değmemiş doğasına yakınlığı, mimari açıdan büyüleyici olması ve Birleşik Devletlerin tarihi bir bölgesinde yer almasıdır.

Please enter some content for your news story here.

Üç Özgün Özelliği

  • Kamu Hizmeti – Öğrenciler aş ocakları, yerel yatılı akıl hastanesi, ve mahalli okullarda olmak üzere her yıl 17,000 saatin üzerinde kamu hizmetinde bulunurlar. Montezuma’nın içinde bulunduğu San Miguel mahallesi, ülkedeki en yüksek yoksulluk oranlarından birine sahiptir.
  • Vahşi Doğa Kampı (Wilderness) – Vahşi Doğa Kampları yoğun derecede sırt çantalı seyahatler, doğa yürüyüşleri, ve taşra alanlarda kamplar içermektedir.
  • Bartos EnstitüsüÇatışmalarda Yapıcılık için Bartos Enstitüsü (Bartos institute for Constructive Engagement of Conflict) çatışma çözme ve kültürler arası becerileri geliştirmeye adanmış programlar yelpazesidir.
Sınıf İçinde
 

UWC-ABD Uluslararası Bakalorya Diploma Programı International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) müfredatını takip eder. Standart olarak önerilen dersler dışında, Mandarin (Anakara Çince), Almanca, Sosyal ve Kültürel Antropoloji, Spor Egzersiz ve Sağlık Bilimi, Müzik, Tiyatro sanatı, ve Dans dersleri de verilmektedir.

Sınıf Dışında 

UWC-ABD’de Yaratıcılık, Hareket, ve Sosyal Sorumluluk (Creativity, Action, and Service - CAS) programı üç bileşene ayrılır: Kamu Hizmeti, Vahşi Doğa Kampları, ve Çatışmalarda Yapıcılık için Bartos Enstitüsü.

Tüm öğrenciler en az iki gecelik vahşi doğa kamplarına dahil olurlar. Sırt çantalı seyahatlere ek olarak, öğrenciler kış kampları, kar raketi yürüyüşü, kros kayağı gibi aktivitelerde bulunmayı seçebilirler. Tüm öğrenciler günlük doğa yürüyüşünün temel ilkelerini ve buna ek olarak vahşi doğa kamplarında ilk yardım ve suni teneffüs öğrenirler. Öğrenciler dilerlerse Vahşi Doğa Kampı’nda İlk Yardım sertifikası almak üzere bir kursa yazılma şansına sahiptirler.

Kamu Hizmeti programının bir parçası olarak, öğrenciler şimdiye  kadar eski bir kiliseyi yenileyerek binayı enerjik bir kamu merkezine çevirdiler, başka türlü bir eve sahip olamayacak aileler için evler inşa ettiler, yerel evsizler barınağının işletmesinde yardımcı oldular, ilkokul öğrencilerine ders verdiler, ve yerel akıl sağlığı hastanesinde çalıştılar. Bütün bunlara ek olarak, öğrenciler kendi kampüslerine okul çalışanlarına destek grupları halinde de hizmet etmişlerdir.

Çatışmalarda Yapıcılık için Bartos Enstitüsü girişimi gençleri teorik ve pratik bakış açılarıyla donatarak onların kişisel, kişilerarası, ve toplumsal çatışmalara yapıcı bir yaklaşım edinmelerini amaçlar.

Tüm birinci sınıf öğrencileri ilk dönemlerinde bu bileşenlerin her birine katılmalıdırlar. İkinci yıllarında ise bu üç bileşenden kendi bireysel öğrenim hedeflerine en çok uyan bir tanesini seçip o alana odaklanırlar.

Yaz Okulları/Kısa Programlar 

Küresel Liderlik Forumu'un da  Global Leadership Forum (GLF) okul, katılımcıları konfor alanlarından çıkmaya teşvik etmektedir. Bu kursun amacı destekleyici eğitim ve bilinçli kamu hizmeti ile gençlerin içinde bulunan enerji ve gücü kullanmaktır. KLF deneyimi ile katılımcılar çevrelerindeki problemler konusunda bir şey yapamayacakları düşüncesinden kurtulduklarını göreceklerdir.

Kampüs ve Olanaklar 

Yaklaşık 81 hektarlık kampüs ünlü Montezuma kalesine ev sahipliği yapmaktadır. 1881’de lüks otel olarak inşa edilen, ve 2001’de baştan aşağı yenilenen kale, yatakhaneler, sınıfları, ofisleri, ve yemekhaneyi içinde barındırır. Diğer tesisler arasında yer alanların listesi:

  • Adlarını dünyanın en yüksek tepelerinden alan altı yurt binası. Her yurt binası 25-40 arası öğrenci barındırma olanağına sahiptir.
  • 1878’de inşa edilen Eski Taş Otel (The Old Stone Hotel) günümüzde sınıflar, kütüphane, ve idari ofisler için kullanılmaktadır.
  • Edith Lansing Antrenman Alanı (The Edith Lansing Field House) kapalı basketbol sahaları, squash kortları, dans stüdyosu, ağırlık salonu, ve kardiyo malzemelerinden oluşan bir spor kompleksidir.
  • Kluge Sanat Merkezi (The Kluge Arts Center)’nde konferans salonu, sanat ve müzik atölyeleri bulunmaktadır.
  • Dwan Işık İbadethanesi (The Dwan Light Sanctuary) kubbelerinde ve tavanında olmak üzere ışık vurduğunda tüm mekana gökkuşakları yansıtan 12 geniş prizma bulunduran olağanüstü dairesel bir binadır.
Coğrafi Konum 

UWC-ABD Sangre de Cristo sıradağlarının eteklerindeki Pecos arazisinin ucunda yer almaktadır. Bu bölge kışın kar yağmasına rağmen, genel olarak ılıman bir iklime sahiptir ve yılda yaklaşık 300 gün güneş görür.

    Başvuru ve Kabul 

    Öğrenciler kendi Milli Komiteleri üzerinden başvurabilirler. Daha fazla bilgi için: 

    You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

    If you would like to view this content please

    İletişim


    UWC-USA
    POST OFFICE BOX 248,
    MONTEZUMA NM 87731-0248

    18 Dünya çapındaki okullarımız