Daha fazla içerik ↓
map

UWC Maastricht

Maastricht, Hollanda

915 öğrenci
 2-18 yaş arası

Kuruluş

2009

3 March 2017

UWC Maastricht Hollanda’nın devlet okul sisteminde faaliyet gösteren ve Hollanda hükümeti tarafından mali destek sağlanan, farklı eğitim ve sosyoekonomik çevrelerden gelen öğrenciler çok kültürlü bir okuldur. Okul hem Maastricht’in uluslararası topluluğunun gereksinimlerini karşılamak hem de UWC Milli Komiteleri tarafından seçilen öğrencilere eğitim sağlamak için kurulmuştur.

 

 

Üç Özgün Özelliği

  • Ulusal devlet okulu - UWC Maastricht ,ulusal devlet okul olarak fonlanan tek UWC okuludur. Anaokulundan liseye kadar eğitimde bulunur.
  • Genç Sosyal Girişimcilik (YSE) & Öğrenciler tarafından hazırlanan konferanslar - YSE girişimi öğrencilere toplumdaki sorunları tanımak ve sosyal girişimcilik projeleri şeklinde çözümler üretmek için gereken becerileri öğretir. Birçok öğrenci tarafından hazırlanan  konferanslar vardır: TEDx Maastricht, Gençlik ve çevresel sürdürebilirlik (Youth Environmental Sustainability), Uluslararası Barış Konferansı (International Peace Conference), Bilgi Teorisi Konferansı (Theory of Knowledge Conference)
  • Yerel topluma hizmet – UWC Maastricht’te devam eden programlardan bir tanesi okul ve şehir toplumu arasındaki boşlukları doldurmaktır.
     
Sınıf İçinde
 

Anaokulu öncesi müfredatı (2-4 yaş) çocukların gelişimi ve öğreniminde 5 ana başlık altında  öğrenim deneyimlerini içerir.

İlkokul müfredatı (4-11 yaş) çeşitli ders alanlarından oluşmaktadır. Bazı derslerde akıcı İngilizce gereklidir.

IB-Middle Years Programme  (MYP) (11-16 yaş) öğrencileri geleneksel dersler ve gerçek dünya ile arasındaki bağlantıları anlamaya ve kritik düşünmeye teşvik eder.

16-18 yaştakiler için, Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) müfredatı sunulur. Standart derslerin yanı sıra öğrenciler Felemenkçe, İspanyolca, Almanca, İtalyanca, Arapça, Dünya Sanat ve Kültürleri, Küresel Siyaset, görsel sanatlar ve müzik dersleri de alabilirler.

Sınıf Dışında
 

UWC Maastricht, öğrencilere ve çalışanlara sosyal girişimciliği teşvik etmeyi ve bu amaçta  projeler başlatmaya ve sürdürmeye teşvik eder.

Gençlik Sosyal Girişimcilik (YSE) Programı’na katılım tüm diploma birinci sınıf öğrencileri için zorunludur.

İlk yıllarında öğrenciler Maastricht’in yerel halkına katkı sağlayan  bir proje haftası yaratıp düzenlerler. Dahası öğrencilerin kendi isteğine bağlı olarak  tüm IBDP öğrencileri tatillerinde Avrupa’da, yardım, yaratıcılık, fiziksel aktivite ve keşif odaklı bir proje haftası organize etmeye teşvik edilirler.

Senelik iki gün süren Bilgi Teorisi (Theory of Knowledge) (TOK) Konferansı öğrencilere prestijli ana konuşmacılarında sayesinde dünya hakkında kritik düşünceler üzerinden etkileşime girmeleri için bir olanak sağlar.

4 günlük Uluslararası Barış Konferansı (International Peace Conference) boyunca, dünyanın farklı yerlerinden arabulucular, gönüllü destekçiler ve uzmanlar öğrendiklerini paylaşıp konuşmaları aracılığıyla esin kaynağı olurlar. Barışın olmadığı bir dönemi deneyim etmiş veya birçok türde çatışmalarla kişisel bağı olan farklı ülkelerden gelen öğrenciler, kendi özgün perspektiflerini ve çözüm odaklı tartışmaları sunma fırsatı yakalarlar.

Maastricht Model Birleşmiş Milletler Konferansı (Maastricht Model United Nations Conference (MaasMUN)) ve TEDxYouth@Maastricht tamamen her sene öğrenciler tarafından hazırlanan organizasyonlardır.

Kampüs ve Olanaklar
 

Kampüs 2015 yılında Maastricht şehir merkezinin kuzeydoğusunda park  ortamında inşa edilmiştir. Bölge spor sahaları, İngiliz stili doğa rezervi ve yeni yerleşmeler ile çevrilidir. Kampüse erişmek için sadece yayalara ve bisikletlilere açık olan bir köprüden geçmek gerekir.

Coğrafi Konum 

Okulun bulunduğu Maastricht, Hollanda’nın en güney ve güneşli kısmında bulunan uluslararası ortamın yoğun olduğu bir şehirdir. Şehir merkezi bisikletle 10 dakika uzaklıktadır.

Başvuru ve Kabul
 

Kreş, ilkokul ve ortaokul gündüzlü öğrenci başvuruları Hollanda’nın uluslararası eğitim yasasının gereksinimlerini karşılamak zorundadır. Yatılı IB öğrencileri UWC’nin Milli Komiteler sistemi yoluyla alınır. Daha fazla bilgi için ziyaret ediniz: 

İletişim


UWC Maastricht
PO Box 1187
6201 BD Maastricht
Netherlands

18 Dünya çapındaki okullarımız